Reglement

Als je bij ons wilt komen werken zijn er een aantal dingen handig om te weten of om rekening mee te houden.

Inschrijven
Het is wettelijk verplicht dat je op het moment dat je bij ons wilt komen werken minimaal 13 jaar oud bent. Om je in te schrijven heb je een geldig identiteitsbewijs nodig.
Je kunt je inschrijven voor minimaal twee weken. Er wordt van je verwacht dat je deze weken van maandag t/m zaterdag beschikbaar bent, tenzij je bij je inschrijving aangeeft een bepaald(e) dag(deel) niet te kunnen werken.

Het is aan te raden om alle weken die je beschikbaar bent aan te vinken in plaats van alleen de weken die je het liefste wilt. Dit vergroot de kans op werk. Onder opmerkingen kun je vervolgens aangeven hoeveel weken van je beschikbare weken je wilt komen werken. Wij bekijken te zijner tijd welke weken we werk voor je hebben en houden daarbij rekening met jouw voorkeur.

Wanneer je na je inschrijving een bevestiging van ons hebt gehad, is je inschrijving definitief. We rekenen dan op je komst. Mocht er onverhoopt iets tussen komen waardoor je toch geen vakantiewerk bij ons kunt doen, laat het dan zo spoedig mogelijk weten zodat wij jouw plekje aan iemand anders kunnen geven.

Wanneer je eenmaal bij ons begonnen bent als fruitplukker is het niet meer mogelijk om af te haken, ook al vindt je het werk minder leuk dan gedacht. Op zo korte termijn kunnen wij geen vervanging regelen en daarnaast brengt het onnodig papierwerk en administratiekosten met zich mee. We verwachten van je dat je hierin je verantwoordelijkheid neemt.

Werktijden
Tijdens de oogst werken we van maandag t/m zaterdag. De werkdagen beginnen tussen 7:00 uur en 7:30 uur en eindigen rond 15:00 uur. In verband met weersomstandigheden, zoals hitte of regen, kan hiervan afgeweken worden. Houd te zijner tijd hiervoor het nieuws op de website in de gaten!

Vrij vragen
Als je een bepaald(e) dag(deel) niet kunt werken in verband met een ander bijbaantje o.i.d. vermeld dit dan even onderaan het formulier bij opmerkingen.
Doorgeven van ziekte tijdens de plukperiode graag zo spoedig mogelijk en alleen telefonisch, met mail- en app contact hebben wij slechte ervaringen.
Wanneer je tijdens je werkweken een dag vrij wil vragen, dan kan dit minimaal twee dagen van te voren mondeling of telefonisch.

Verdienste
Als je bij ons wordt ingezet voor de pluk van frambozen en vroege bessen (half juni tot half juli), dan wordt je verloond conform cao Open Teelten. Dit betekent dat er een bruto uurloon wordt afgesproken.
Met de oogst van de latere rode bessen (vanaf eind juli/ begin augustus), verdien je per geplukte kist. Voor degenen met een goede inzet is ruim het minimum jeugdloon te verdienen. Hoe beter je je best doet, hoe meer je verdient!
Uitbetaling van je loon gebeurt uitsluitend via de bank. Dit proberen we binnen een week te doen na afloop van de oogstperiode of eens per maand, als je meerdere maanden bij ons werkt.

Hygiëne regels
Omdat wij lid zijn van Koninklijke Fruitmasters group, hebben wij ons te houden aan de onderstaande hygiëne regels die voor medewerkers zijn opgesteld.